Dressing z awokado
ciąg dalszy tutaj
dzisiaj mam dla was super przepis na
dressing z awokado do sałatek, zielonych sałat,
Co potrzeba
1 awokado
sok z pół limonki
2 łyżki musztardy
2 łyżki białego octu winnego
6 łyżek oleju z oliwek
250g mleka
sół i pieprz
wykonanie przy pomocy thermomixa
Awokado, najlpiej dojrzałe, przekroić na pół i przy pomocy łyżki wydrążyć
Do naczynia miksującego wkładamy
awokado, sok z limonki, musztardę, ocet, olej z oliwek i mleko, solimy i pieprzymy
miksujemy przez 30 sekund / oborty 4
Dressing z awokado smakuje super nie tylko do sałat,
ale również do ugotowanych ziemiaków albo warzyw
Niestety dressing z awokado nie można za długo przechowywać ( w lodówce) ponieważ ciemnieje szybko, ale dwa dni / trzy dni mimo wszystko wytrzyma
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz