Witajcie kochani
dzisiaj mam dla was coś do pochrupania
obojętnie czy wiczorem do winka
czy rano dla dzieci do szkoły
czy z twarożkiem rano na śniadanie
chrupki chlebek skandynawski
co potrzeba
100 g mąki orkiszowej
40 g nasion sezamu
25 g nasion siemia lnianego
25 g pestek z dyni
30 g pestek słonecznika
1/2 łyżeczki soli
1/2 łyżeczka papryki (proszku)
20 g oleju rzepakowego
150 g gotującej wody
wykonanie w thermomixie
najpierw proszę rozgrzać piekarnik na 150 stopni
i zagotować wodę w czajniku
do thermomixa wrzucamy wszystkie produkty, dolewamy gotującą się wodę
i mieszamy przez 1 minute / obroty wsteczne 2
następnie należy rozłożyć blachę papierem do pieczenia,
rozprowadzić masę cieniutko , tak 2 mm, wyrównać
pieczemy przy 150 stopniach przez 45 minut
po upieczeniu łamiemy na takie kawałki jakie chcemy
Ja używam tupperware mate silikonową, naprawdę super praktyczna sprawa, ale na blachę wyłożoną papierem do pieczenia, będzie smakowało tak samo :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz