Lody kokosowe z mango
polane sosem czekoladowym
i truskawkami
super szybko zrobione
i smaczne
Super szybki sos czekoladowy
najpierw zrób sos czekoladowy, żeby trochę ostygł
200 g kremu czekoladowego, np.nutella lub domowej roboty krem czkolodowo-orzechowy
100 g mleczko kokosowego
Włóż krem czekoladowy i mleczko kokosowe do garnka miksującego,
podgrzej i wymieszaj przez
2 min / 80 stopni / obroty 2
sos gotowy!!!!
Smakuje na ciepło i na zimno
Chwilę ostudzić i podawać z lodami, ciastami, owocami .... gdzie akurat potrzebny ;)
Resztę przelej do butelki i przechowuj w lodówce, można przechowywać 1-2 tygodnie (może dłużej, u nas zawsze było szybciej zjedzone, więc dokładnie nie wiem)
Lody kokosowe z mango
300g zamrożonych mango w kostce (możesz kupić już zamrożone lub obrać dojrzałe mango dzień wcześniej i pokroić i zamrozić)
30 g cukru
100 mleczka kokosowego
Wsyp cukier do garnka miksującego i zmiel przez 10 sekund / obroty 10
Dodaj zamrożone kawałki mango i mieszaj przez 30 sek /obroty 7
teraz wszystko łopatką na dół
Dodaj 100 g mleczka kokosowego i mieszaj przez 5 sekund / obroty 5
Serwuj bezposrednio po przygotowaniu
Smakuje wyśmienicie z truskawkami i sosem czekoladowym
zapraszam
kawa-mrożona - nasza ulubiona
lody-czekoladowo-truskawkowe
lody-bananowo-wisniowo-jogurtowe
lekkie-puszyste-lody-lody
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz