Truskawki w czekoladzie
u nas szaleństwo truskawkowe :)
ciąg dalszy
tym razem truskawki w czekoladzie
Po prostu wrzuć czekoladę (mleczną, gorzką, białą ... jaką lubisz) do naczynia miksującego
i rozdrobnij przez 6 sekund / obroty 5,
a następnie zsuń łopatką wszystko na dół
a teraz wystarczy ustawić czas (np. 1 min?) / 65 stopni / obroty 3
Ustawienie czasu zależy od ilości czekolady
Ja na przykład stopiłam zajączka wielkanocnego, i po prostu zaglądasz i widzisz, czy czekolada już się rozpuściła, czy jeszcze trochę dłużej potrzebuje
następnie zamocz lub polej truskawki czekoladą
smakuje odrazu albo poczekaj wtedy czekolada stwardnieje
Jak widać na zdjęciu, nasz zajączek był z niespodzianką, bo czekolada była z orzeszkami :) ale było pycha
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz