racuchy z jabłkami
2 jabłka
200 g mleka
200 g mąki
2 łyżeczki proszku do pieczenia
2 łyżki cukru
2 jajka
2 łyżeczki cukru waniliowego
Szczypta soli
Olej do smażenia
Obierz jabłka i poćwiartkuj, włóż do granka miksującego
i rozdrobnij 4 sekundy / obroty 4
Przełóż do dużej miski
Teraz umieść wszystkie pozostałe składniki w granku miksującym
i wymieszaj 1 minutę / obroty 5
Przełóż ciasto do miski z jabłkami i wymieszaj wszystko razem, zostaw na krótko.
Na dużej patelni smaż z odrobiną oleju, na średnim ogniu z obu stron,
Smażyć 4 małe (średnica ok. 8-10 cm) racuchy na raz.
Smażyć, aż wszystkie będą gotowe i pilnowac żeby te gotowe nie ostygły :)
Podawać na ciepło z cukrem pudrem, cynamonem lub sosem
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz