Raffaello Likier
12 kulek Raffaello plus pare do podjadania w czasie jak się likierek robi;)
2 świeże żółtka
100 g cukru
2 łyżeczki cukru waniliowego
200 g śmietany płynnej/słodkiej
300 g mleka
200 g wódki
Wykonanie w thermomixie
Wrzuć kulki Raffaello do naczynia miksującego i rozdrobnij 10 sekund / obroty 10
Dodaj 2 żółtka, cukier i cukier waniliowy do naczynia miksującego i podgrzewaj przez 3 minuty / 70 stopni / obroty 5
Dodaj mleko, śmietanę i wódkę i podgrzewaj przez 6 min / 70 stopni / obroty 5 i przelej do czystych butelek.
Przechowywać nalezy w lodówce.
ładne wstążeczki i naklejki i mamy
super prezenty gotowe
Ps. Były pytania jaka śmietanka, ja wzięłam 30 %
Tutaj jeszcze inne podobne przepisy na pyszne likierki
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz