22 mar 2018

Krem z dzikiego czosnku

Krem z dzikiego czosnku




50 g świeżego dzikiego czosnku ( tzw. czosnek niedźwiedzi )
1 opakowanie serka feta
200 g serka typu philadelphia
50 g oleju
trochę soli





Wykonanie 

Umyj i wysusz dziki czosnek, usuń łodygi, przetnij liście przez środek i umieść w naczyniu do miksownia. Posiekaj  3 sekundy / obroty 5, zsuń w dół łopatką i ponownie posiekaj 3 sekundy / obroty 5.
następnie wystarczy włożyć do garnka miksujacego  obydwa serki, olej (jaki lubisz - słonecznikowy  lub oliwa z oliwek), trochę soli (niezbyt dużo, ponieważ serek feta jest często bardzo słony)
Wszystko razem mieszaj przez około 30 sekund / obroty 5
spójrz jeszcze raz, może  dziki czosnek przykleił sie do krawędzi, zsuń w dół łopatką i ponownie krótko na obroty 4 wymieszaj razem



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

MOJE INNE CIEKAWE PRZEPISY