Krem z dzikiego czosnku
50 g świeżego dzikiego czosnku ( tzw. czosnek niedźwiedzi )
1 opakowanie serka feta
200 g serka typu philadelphia
50 g oleju
trochę soli
Wykonanie
Umyj i wysusz dziki czosnek, usuń łodygi, przetnij liście przez środek i umieść w naczyniu do miksownia. Posiekaj 3 sekundy / obroty 5, zsuń w dół łopatką i ponownie posiekaj 3 sekundy / obroty 5.
następnie wystarczy włożyć do garnka miksujacego obydwa serki, olej (jaki lubisz - słonecznikowy lub oliwa z oliwek), trochę soli (niezbyt dużo, ponieważ serek feta jest często bardzo słony)
Wszystko razem mieszaj przez około 30 sekund / obroty 5
spójrz jeszcze raz, może dziki czosnek przykleił sie do krawędzi, zsuń w dół łopatką i ponownie krótko na obroty 4 wymieszaj razem
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz