Krem czekoladowo-orzechowy
składniki:
200 g orzechów laskowych bez skorupek
100 g miodu
100 g masła - miękkiego
2 łyżki kakao prawdziwego
Wykonianie w thermomixie
Włóż orzechy laskowe do garnka miksującego i rozdrobnij przez 3 sekund / obroty 6
następnie przesyp na patelnie i należy delikatnie uprażyc na patelni na średnim ogniu
Orzechy przełóż na talerz i poczekaj, aż ostygną
Następnie włóż prażone orzechy z powrotem do garnka miksującego
i rozdrobnij przez 8 sekund / obroty 10
Dodaj miód, masło i kakao
i mieszaj przez 1 minute / obroty 4
Przełóż do słoiczka albo innego pojemnika, przechowywać należy w lodówce,
W zamkniętym szczelnie słoiczku i w lodówce, można nawet przez kilka tygodni przechowywać
Świetny pomysł na prezent
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz